top of page

Solar Enerji 
Sistemler (PV)

Firmamız yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemizde gelişmesi çevreci bir politika izlenmesini gönülden desteklemektedir. Bu düşünceler ile firmamız solar enerji sistemlerinin projelendirmesini ,satış ve montajını yetkin mühendis kadrosu ve bayiliğini yapmış olduğumuz marklarla en hızlı ve uygun fiyatlarla yapmaktadır.Solar inverterler ana başlık olarak On-Grid ve Off-Grid olarak iki gruba ayrılır.

100kw-and-above-Solar-power-Plants.png

On-Grid Sistem

On grid sistemler şebeke ile ortak çalışan sistemlerdir. Bu sistemde depolama zorunluluğu yoktur. Güneş ışınları olduğu sürece elektrik üretimi yapılır , üretilen elektrik isterseniz binanızda kullanabilir fazla üretim varsa da şebekeye satabilirsiniz. Güneş ışınlarının olmadığı zamanda şebekeden elektrik tüketirsiniz. Bu sistem tasarlanırken tasarım öncelikli olarak kendi ürettiğiniz elektriği kendinizin kullanması mümkün olduğu kadar şebekeden az elektrik kullanılmasına göre planlanır.

Off-Grid Sistem

​Off-grid sistemler elektrik şebekesi olmayan ve/veya elektrik şebekesinin çekilmesi yüksek maliyet oluşturan yerlerde kullanılan sistemlerdir. Bu sistemlerde güneş ışınlarının olduğu saatlerde elektrik kullanılabilir. Olmadığı zamanlarda elektrik kullanabilmek için akü gruplarına ihtiyaç vardır. Güneş ışınlarının olduğu zamanda akü grupları şarj olur, olmadığı zaman akülerden enerji kullanılır.

4e359a_cb93faa301cc47f1b1b74a5915ed60b5_mv2_d_2711_1772_s_2.jpg

Güneş paneli nedir?

Güneş pili olarak da anılır. Yenilenebilir enerji kaynakları arasında önemli yer tutan güneş enerjisi sisteminin ana ürünüdür. Silikon hücreler sayesinde güneş ışınlarını direkt olarak elektrik (doğru akım) enerjisine çevirir.

mono kristal panel.jpg
invaerter solar.jpeg

Inverter nedir?

Inverter: Evirici olarak da anılır. Kısacası inverter akü veya panellerden gelen doğru akımı ( DC Volt ) şehir şebeke voltajına uygun olarak alternatif akıma ( AC Volt ) çeviren cihazdır. Bu sayede güneşten üretilen elektrik, şehir şebeke voltajına dönüştürülerek evinizdeki ve işyerinizdeki cihazların çalışması sağlanmaktadır.

Sistem nasıl çalışır?

Özet olarak güneşten gelen ışınlar paneller sayesinde DC (doğru akım) akım olarak elektrik üretir. Bu elektrik invertere ulaşır ve inverter sayesinde AC (alternatif akım) akım olarak evinizin elektrik ihtiyacını karşılamak üzere cihazlara ulaşır. On-grid sistemlerde evinizin ihtiyacından fazla elektirk üretilmesi durumunda fazla enerji inverter sayesinde şebekeye verilir. Tam tersi durum söz konusu olduğunda ihtiyaç olan elektrik inverter sayesinde şebeden alınır ve evdeki cihazlara iletilir. Off-Grid sistemlerde ise ihtiyaç fazlası elektrik akülerin şarj olması için inverter sayesinde akülere iletilir. Tam tersi durum söz konusu olduğu zaman ise ihtiyaç duyulan elektrik akülerden alınır ve inverter sayesinde evdeki cihazlara iletilir.

Solar-Panels-On-The-Roof-1536x867.jpg
polikristal-gunes-paneli-768x768.jpg

Panel seçimi nasıl yapılır?

Panelleri birbirinden ayıran en önemli özellik hücreleridir. Temel olarak İki çeşit hücre tipi bulunmaktadır. Monokristal ve Polikristal Güneş Panelleri. Monokristal Günel Panelleri: Polikristal güneş panellerine göre daha verimli çalışmaktadırlar. Özellikle kapalı havalarda ve sıcak havalarda verimi daha yüksek olmaktadır. Genellikle güneşlenme oranı az olan yerlerde daha çok avantaj sağlamaktadır. Dezavantajı ise öncelikle daha pahalı olmaları ve panelin bir kısmı kar, gölgelenme veya toz ile kaplı olması durumunda panelin üretim değeri ciddi ölçüde düşmektedir. Bütün olarak panelin sürekli temiz ve açık olması gerekmektedir. Polikristal Günel Panelleri: Monokristal güneş panellerine göre daha ucuzdur. Sıcak almayan yerlerde daha verimlidirler. Gölgelenmelerden monokristalin panellere göre daha az etkilenirler. Panelin bir kısmı kapalı olsa bile (gölgelenme, kar veya toz) güneş ışığı alan kısımları monokristal panellere göre daha verimli üretir. Dezavantajları ise Monokristal güneş panellerine göre verimi daha aşağıdadır. Kapalı havalarda verimli değillerdir. Her iki panel çeşidi de kaliteli ve aynı oranda garanti sürelerine sahiptirler. Sadece yukarıda bahsedildiği üzere kullanım yerleri ve iklim şartlarına göre en ideali seçilmelidir. Panellerde belirtilen güç, tam ışımada saatte ürettiği güç anlamına gelmektedir. Örneğin: 275W lık bir panel bir saatte 275 W elektrik üretir.

bottom of page